Pau Gibert

Segueix-nos al facebook:@paugibertelbandoler

PAU GIBERT

NOVA  PRODUCCIÓ PER A CINEMART  PEL  JUNY 2018

Proposta:

Amb l’Associació CinemArt  i amb el recolzament de l’Ajuntament estem preparant un curtmetratge de ficció sobre el Bandoler  PAU GIBERT, conegut com El Mariner de Pineda de Mar, un altre personatge significatiu pel poble, i del que hem fem ús per arrancar una nova producció. Com en les darreres produccions, creiem que entitats, associacions i la gent que vulgui pot participar activament per a fer possible aquesta ficció  i fer possible aquest projecte.

Per poder encarrilar aquest tipus de participació ciutadana a gran escala, comptem amb l’experiència dels darrers dos anys. L’any 2016 on vam projectar MAJOR, 57 un curtmetratge basat en la vida de Manuel Serra I Moret i la seva dona la Sara Llorens abans de l’exili de 1939. L’any 2017 vam produïr DRAGUT, un pirata sanguinari que va assatjar la vila de Pineda al 1545. D’ell, hi ha escrit en el dintell de la porta de l’esglèsia la seva gesta. Ara, ens apropem al Bandoler Pau Gibert

 

Curiositats:

Es pot visitar el bagueny de can Gibert, ara una casa en ruïnes, que queda amagada al mig del bosc sobre el vessant esquerra del camí. Aquesta masia fou la casa on va néixer el famós bandoler Pau Gibert, que a finals del s. XVIII, amb els seus crims i malifetes tenia ben atemorit un ampli territori. Les comarques del Maresme, la Selva i l’Empordà van sofrir les seves malvestats, i durant uns anys va portar de corcoll els mossos d’esquadra, que amb les seves batudes no el podien enxampar. Finalment fou traït per un dels seus, empresonat i jutjat. Fou condemnat a morir a la forca i el seu cos esquarterat a la plaça pública. I per escarment de propis i estranys, la Reial Audiència va ordenar traslladar el cap del malfactor a la vila de Pineda, i que fos penjat a dalt d’un pal al mig de la plaça.